Mantelzorgwaardering

De gemeente Zundert waardeert wat mantelzorgers doen.

Om deze waardering te laten zien vroeg de gemeente in 2022 aan Surplus activiteiten te organiseren in en rond de week van de mantelzorg. Een greep uit het programma: een interactieve theatervoorstelling over mantelzorg, een brievenbuspakketje met een attentie, een feestelijke lancering van deze website, gratis boekjes ter inspiratie en nog veel meer.

Mantelzorgwaardering 2023

Voor 2023 zijn de gemeente Zundert en Surplus ook weer de samenwerking aangegaan om er een mooie week voor de mantelzorgers van te maken.

Op dinsdag 7 november wordt er van 08.30 uur een ontbijt georganiseerd in het Wierenbos in Wernhout. Na het ontbijt gaan we samen met de buurtsportcoach Dave een beweegactiviteit doen. Daarna sluiten we gezamenlijk af met een bakkie koffie.

Op donderdag 9 november staat de mantelzorg ondersteuner op de markt met informatie over mantelzorg ondersteuning.

Vrijdag 10 november is er bij Flore in Rijsbergen tussen 15.00 en 17.00 uur een gezellige high tea. Ook is er een cartoonist om een leuke herinnering mee te geven aan de mantelzorgers.

Wethouder Wesley van Steen zal bij de high tea aanwezig zijn.

 

Korte impressie van de week van de mantelzorg 2023.

In de periode van 30 oktober tot en met 10 november zijn er via verschillende kanalen verhalen gedeeld rondom mantelzorg. Denk hierbij aan deze website, krant en instagram.

Begin oktober hebben de mantelzorgers die zich hebben ingeschreven een uitnodiging mogen ontvangen waar 3 verschillende activiteiten in de week van de mantelzorg.

Voor het ontbijt wat werd aangeboden in Wernhout hadden zich 10 deelnemers aangemeld. Het samen eten en praten over van alles wat ter tafel kwam was erg fijn. We hebben samen met buurtsportcoach Dave een beweegmoment mogen beleven. Waar we daarna samen zijn geƫindigd met een kop koffie en thee om alles na te bespreken.

Op donderdag 9 november stond ik op de markt om iedereen die daar behoefte aan had te voorzien van informatie rondom mantelzorg.

Vrijdag 10 november was de dag van de mantelzorg. Om 15.00 uur was iedereen welkom bij restaurant Flore in Rijsbergen voor een goed verzorgde high tea. Wethouder Wesley van Steen heeft de middag met een mooi gedicht geopend. In totaal waren er 64 deelnemers. Als ze wilde konden zij bij de cartoonist een leuke cartoon tekening van zichzelf laten maken. Er zijn weer mooie gesprekken gevoerd en ontstaan.

In de week van de mantelzorg is er ook aandacht gegeven aan de nieuwe postcast uit.liefde. Meer informatie over de podcast vindt u op deze website.

 

 

Skip to content