Vervangende zorg nodig? Pilot Logeerzorg in omgeving van Breda

Surplus

Goed voor een ander zorgen. Zorg dan ook goed voor uzelf! Logeerzorg kan daarbij helpen.

Logeerzorg: wat is het? Met logeerzorg bieden we tijdelijke zorg voor mensen die nog thuis wonen en zorg ontvangen van een naaste — een mantelzorger. Door de zorg van de mantelzorger over te nemen, kan de mantelzorger even op adem komen. Zo kan hij of zij even iets heel anders doen: een paar nachten goed slapen, op visite bij familie of vrienden of gewoonweg even niets. Dit is belangrijk omdat de mantelzorger zo gezond blijft en het langer kan vol houden.

Mantelzorger Lia (77 jaar): “Het geeft mij lucht dat mijn man soms uit logeren gaat. Ik kan dan weer op adem komen en ben daarna weer energieker en scherper.” Mantelzorger (vrouw, leeftijd onbekend) voor een ouder: “Als je 24/7 per dag bezig bent met de zorg komt alles op een laag pitje. Ik kon niet meer op bezoek bij vrienden, kwam niet toe aan mijn hobby’s. Alle relaties komen op gespannen voet te staan. Ik sprak mijn man niet, zag de kinderen niet. Ik was constant bij mijn vader. Daar voelde ik mij schuldig over.” Mantelzorger (vrouw, 65 jaar oud) voor een ouder: “Ik en mijn broers en zussen hebben het idee dat mijn moeder scherper van geest is als ze bij het logeerhuis is geweest. Ze wordt meer geprikkeld door haar verblijf in het logeerhuis.”

Waar kunt u terecht?
Logeerzorg kan op onderstaande 4 locaties:
• Het Anbarg (Etten-Leur) – Avoord
• Buurstede (Etten-Leur) – Mijzo
• Fendertshof (Fijnaart) – Surplus
• Aeneas (Breda) – Thebe

Komt uw naaste in aanmerking voor logeerzorg? Logeerzorg kan betaald worden vanuit de Wet maatschappelijk ondersteuning via uw gemeente of als u een indicatie van het CIZ heeft uit de Wet langdurige zorg. Logeerzorg is bestemd voor ouderen met geheugen klachten en dementie. Twijfelt u of uw naaste in aanmerking komt voor logeerzorg? Bespreek het met uw huisarts, de casemanager dementie, de wijkverpleegkundige, Wmo klantmanager of maatschappelijk werker van uw gemeente. Zij kennen de mogelijkheden en weten hoe de aanmeldprocedure verloopt. Wacht niet te lang en bespreek de mogelijkheden van logeerzorg. Op tijd wennen aan logeren heeft alleen maar voordelen!

www.dementiezorg.nl

Skip to content